Meer sfeer voor jouw eetkamer

Veel mensen zien deze kamer als een functionele ruimte waar je alleen komt om te eten. Dat is zonde, want deze ruimte kan zoveel meer bieden! De eetkamer is namelijk de kamer waar je gezellig samenkomt met vrienden en familie om te dineren. Ook kun je de eetkamer gebruiken als thuiswerkplek. Er zijn genoeg redenen te bedenken om jouw eetkamer sfeervol in te richten. In dit blogartikel vertellen we je hoe je dit kunt doen.

 

Hoe richt jij je eetkamer in?

Wanneer je begint met de inrichting van je eetkamer, is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Waar gebruik je de eetkamer bijvoorbeeld voor? Alleen om in te eten, of gebruik je het ook als thuiswerkplek? Woon je alleen, of samen met je gezin? En bestaat je gezin uit jonge kinderen? Dit is goed om rekening mee te houden bij de inrichting, zodat je weet wat voor soort meubels je nodig hebt. 

Kies de juiste verlichting

De juiste verlichting doet zoveel voor sfeer in huis. Ga voor een mooie hanglamp boven de eettafel. Hiermee creëer je meteen sfeer. Heb je genoeg ruimte in de eetkamer? Kies er dan voor om naast de hanglamp nog een staande lamp neer te zetten voor extra verlichting.

 

Daarnaast kan de kleur lamp ook veel verschil maken. Een wit licht geeft vaak minder sfeer dan warme lichttinten. Houd er wel rekening mee dat de kleur van het licht wel praktisch blijft, het is uiteraard wel belangrijk dat je nog kunt zien wat je doet.

   

  Mix verschillende materialen

  Wanneer je gebruik maakt van verschillende materialen, zorg je ervoor dat je interieur interessant wordt. Ga bijvoorbeeld voor verschillende soorten eetkamerstoelen en mix deze met elkaar. Wil je toch iets meer rust? Kies er dan voor om een houten eettafel bijvoorbeeld te combineren met stoffen eetkamerstoelen. Zo creëer je toch een mooie mix van verschillende materialen. Ook kun je ervoor kiezen om een bankje te gebruiken in plaats van eetkamerstoelen. 

  Ga voor de juiste accessoires

  Wat geeft nou echt sfeer aan een huis? Juist, accessoires! Met accessoires voeg je net dat beetje extra toe. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je planten, kaarsen of vazen toevoegen, maar ook een boeket droogbloemen geeft echt veel sfeer. Daarnaast is een vloerkleed ook een sfeervolle toevoeging aan je eetkamer. Kies bij het kiezen van een vloerkleed voor een kleur die goed past bij de vloer. Ga ook zeker voor accessoires aan de muur, zoals posters, wandkleden of schilderijen

   

  Thusliving.nl heeft een groot assortiment aan hoogwaardige meubels waarmee jij je eetkamer sfeervol kunt inrichten!