Hout

Hout is een natuurproduct. Dit houdt in dat ieder artikel uniek is en zijn eigen karakteristieke kenmerken heeft. Hout werkt, de mate waarin dit gebeurd is afhankelijk van de wisselingen in luchtvochtigheid/ temperatuur. Grote verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur laat hout krimpen of uitzetten. Dit resulteert in barsten of scheuren in het hout, het is daarom essentieel dat zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur gelijkmatig blijft.

Bij een lagere luchtvochtigheid dan 40% wordt het klimaat in huis te droog en kunnen houten meubelen gaan drogen en krimpen met als resultaat scheuren of barsten.

De hoeveelheid vocht dat onze meubels bevatten bij levering is afgestemd op een gemiddelde relatieve luchtvochtigheid van 50-60%. Zolang de relatieve luchtvochtigheid binnen tussen de 50-60% blijft, wordt het krimpen en scheuren binnen de perken gehouden en is sprake van normale werking van het hout.

De consument dient er tevens voor te zorgen dat de meubels niet tegen een verwarming of airconditioning worden geplaatst.

Mangohout

Behandelen: alle artikelen die gemaakt zijn van mango hout hoeft u niet te behandelen. Het product is namelijk al beschermd door onze eigen finish dat ervoor zorgt dat het artikel in topconditie blijft!

Onderhoud: u kunt mangohout het beste onderhouden door het artikel af en toe af te nemen met een licht vochtige doek en hierna droog te maken.

 

Teakhout

Behandelen: trae lyx/ teak fix

Onderhoud: u kunt teakhout het beste onderhouden door het artikel te behandelen met trae lyx, hierna is het mogelijk om het artikel af en toe af nemen met een licht vochtige doek af te nemen en droog te maken.

 

Riverwood

Behandelen: alle producten zijn voorzien van een beschermende finish.

Onderhoud: u kunt Riverwood het beste onderhouden door een stofzuiger met borstel mondt het artikel te reinigen. Dit zorgt ervoor dat u het vuil uit de poriën van het hout verwijdert waardoor het product in topconditie blijft.

 

Marmer

Omdat marmer een natuurproduct is, is iedere tafel uniek. Dit wil zeggen dat iedere plaat natuursteen uniek is. Als natuurproduct is marmer per definitie imperfect. Vaak zitten er nog oneffenheden en oppervlakkige fossieltjes in het blad, ondanks de polijstlaag. Elke steensoort heeft zijn eigen veelvoorkomende imperfecties. 

Vermijd bij het schoonmaken het gebruik van agressieve zuurhoudende middelen als Glassex, Dreft en vochtige schoonmaakdoekjes. Gebruik liever groene zeep of een natuursteen reiniger. Gebruik nooit een schuursponsje en wrijf nooit te hard, want dat kan krassen veroorzaken. Zorg ook dat er geen waterresten achterblijven door een lichtvochtige doek te gebruiken en de tafel erna direct af te nemen met een droge doek.

Voor regulier onderhoud kun je een speciale marmerreiniger gebruiken. Het is niet nodig deze reiniger dagelijks te gebruiken. Deze reiniger is niet geschikt voor het verwijderen van vlekken in marmer.

Marmer is een poreus natuursteen. Zuren of vloeistoffen kunnen voor doffe vlekken en kringen zorgen als je dit laat intrekken. Wij adviseren daarom altijd gebruik te maken van onderzetters en/of placemats en om bij morsen direct de tafel af te nemen met een vochtige doek. Daarnaast adviseren wij jou om de tafel periodiek te behandelen met impregneer middel om hem nog beter te beschermen.